Det er næsten umuligt at skrive en kort blogtekst når jeg vil fortælle om mit arbejdssted, Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle, hvor jeg gør mig som kommunikationsmedarbejder.
I sin essens rummer mit arbejde alt fra indkøb af nye senge til vores B&B, bookinger, alm. administrativt arbejde, udarbejdelse af ny hjemmeside, grafisk arbejde, styring af sociale medier og til at passe planter. Herudover er jeg også ved at øve mig i stedets historie så jeg kan være en af dem, der laver rundvisninger for besøgende.
Hvad er Skærum Mølle for et sted?

Sammenfattet er det:
- Folkeuniversitetscenter for videnskabsformidling
- Bed & Breakfast
Rummer:
- Et teglværksmuseum
- Et museum for andelsbevægelsen i form af en gammel “brugsforening”
- Et observatorie
- En udstilling med gamle arbejdsredskaber
- Adskillige undervisnings- og mødelokaler
- En stor lade indrettet til konferencer med alt teknologisk udstyr
- Et hus for sten og stjerner med en geologisk udstilling og observatorie. Bygningen er tegnet af Per Kirkeby.
Tillige har Skærum Mølle flere udlejningsejendomme og det seneste projekt er indretning af et Økocenter, der både skal rumme en udstilling om naturen i Storådalen samt et frirum for lystfiskere med Udendørs renseplads, grill og indendørs køkken og toiletfaciliteter.
Historien


Danmarks ælds Skærum Mølle ligger lige der hvor Storå og Lilleåen krydser hinanden og har derfor kunnet give mennesker arbejde og muligheder – så vidt vi kan registrere 900 år tilbage i tiden.
Danmarks ældste vikingefund siges også at være fundet ved Skærum Mølle.
Stedet er ikke kendt
Skærum Mølle er ikke meget kendt fandt jeg ud af da jeg fik fortalt historien om en journalist, der besøgte stedet fordi hun var ved at skrive artikler om skjulte perler i Danmark – og hun mente Skærum Mølle var et af dem.